Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Diptores
Admin
Admin
Diptores


Erkek
Mesaj Sayısı : 544
Yaş : 31
Nerden : Adana
Rep :
Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi Left_bar_bleue999 / 100999 / 100Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi Right_bar_bleue

Ruh Hali : Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi Ac10
Tuttugu Takım : Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi 1447
Kayıt tarihi : 04/07/08

Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi Empty
MesajKonu: Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi   Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi Icon_minitimePaz Tem. 13, 2008 9:22 pm

Burun Piercing'i Tarihçesi
Burun piercin’i eski zamanlardan bu yana hep ilgi çekmiştir. Çünkü burun yüzün en çıkıntılı yapısıdır ve dikkat çeker. Ünkü İtalyan dahisi Leonardo Da Vinci’de burnun, yüzün karekteristiğini belirleyen ana yapı olduğunu düşünüyordu. Burun piercing’i, tarihi kayıtlara göre ilk olarak M.Ö. 4000 yılında Ortadoğu’da yapılmıştı. Eski Ahit’te (Genesis 24:22) şöyle demektedir: “Abraham, en yaşlı hizmetkârından, oğlu İsaac’e bir eş bulmasını istedi. Hizmetkâr ona Rebekah’yı buldu. Abraham, Rebekah’ya hediye olarak altın bir küpe hediye etti.” Burada kullanılan ‘Shanf’ idi ve bu kelime aynı zamanda burun halkası olarak da tercüme edilmektedir. Günümüzde burun piercing’i uygulaması halen Afrika’da göçmen Berberiler, Beja kabilesi üyeleri ve Ortadoğu’daki Bedeviler tarafından sürdürülmektedir. Bu kabilelerde burun piercing’i evlilik sırasında koca tarafından eşe verilir, boşanma durumlarında da eşin güvencesi olur. Burun piercing’inin büyüklüğü ailenin zenginliğini göstermektedir.
Burun piercing’i 16. yy’da Moğol İmparatorluğu tarafından Hindistan’dan getirilmiştir. Hintliler genellikle sol burun deliğine çubuk şeklinde bir piercing (Phul) ya da halka (Nath) takarlar. Bazen bunu bir zincir ile kulaklarına bağlar, bazen de, her iki burun deliğine piercing halkası takarlardı. Burun halkasının özellikle sol burun deliğine takılmasının sebbi, Hint tıbında (Ayurveda) bu noktanın, kadın üreme organıyla ilişkilendirilmesiydi. Hintliler, burun sol deliğine takılan halkanın, doğumu daha kolay kılacağına ve daha az doğum ağrısına yol açacağına inanıyorlardı.
Batı dünyası ise piercing ile oldukça geç tanıştı. Piercing’i batıya ilk kez 60 yıllarda Hindistan’a gidip, dönen hippiler getirmişti. O yıllarda hippiler arasında Hindistan’a gitmek yaygındı. Piercing ileriki yıllarda, 70’li yıllarda ise Punk akımının bir simgesi oldu. Burun piercing’i ve hızma son yıllarda Madonna, Lenny Kravitz, Sinead O’Connor ve Slash (guns n roses, slash s sankepit) gibi popüler sanatçılarında etkisiyle yeniden popüler oldu.

Dil Piercing'i Tarihçesi
Dil piercing’ine Orta Amerika’daki Aztek ve Maya kültürlerinde ve kuzeybatı Amerika’daki Haida, Kwakiutul ve Tlinglit kabilelerinde rastlarız. Dil piercing’inin anlamı daha dinseldi. Bu kültürlerde şamanlar ya da kabile büyücüleri dillerine piercing takarak kanatır ve böylece tanrılarla konuşabildiklerine inanırlardı. Dil piercing’i günümüzde en yaygın piercing tarzlarındandır. Dip piercing’inin bu kadar popüler olmasında, cinsel çağrışımlar yapması ve bir çok popüler sanatçının (Janet Jackson, Keith Flint (Prodigy), Mel B Spiece Grils) dil piercing’i yaptırması etkili olmuştur

Kulak Piercing'i Tarihçesi
Kulak piercing’i, kuşkusuz yapılma kolaylığı nedeniyle en çok yapılan piercing tipidir. 1991 yılında bulunan 5000 yıllık bir mumyada kulak piercing’i olduğu görülmüştür. İlkel toplumlarda kulak ve burun deliklerinden vücuda şeytanların girebildiğine inanılıyordu. İnanışa göre kulak ve buruna takılan metal piercingler ile bu şeytanların vücuda girmesi engelleniyordu. Eski denizciler mutlaka bir kulak piercing’i takıyorlardı. Bunu uzağa görmelerini sağladığını düşünüyorlardı. Ayrıca, evlerinden uzak topraklarda ölürlerse kulaklarındaki halka sayesinde bir Hristiyan cenaze töreninin masraflarının karşılanacağını düşünüyorlardı. Borneo’da yerliler, çocuklarının kulaklarına piercing takardı. (anne bir kulağa, baba bir kulağa.) Böylece, çocuğun kendilerine ait olduğunu göstermiş olurlardı. Tarite Julius Caesar ve Yavuz Sultan Selim gibi büyük liderler de kulak piercing’i takmışlardır

Dudak Piercing'i Tarihçesi
Dudaklarda açılan deliğe büyük objeler takmak Afrika’da ve dünyanın bir çok yerinde ilkel kabilelerde yaygınken, sadece iki kabile dudaklarına halka şeklinde piercing takmışlardır. Mali’de yerleşik Dogon kabilesi ve Etopya’da yerleşik Nuba kabilesi, Afrika’da Malawi’de yerleşik Makololo kabilesi üyesi kadınlar dudaklarına büyük plaklar takardı. Ünlü Afrika kaşifi Dr. Livingstono, kabile şefine bunun sebebini sorduğunda sürpriz bir cevapla karşılaşmıştır: “Güzellik için!..” Kadınların güzellik adına sahip oldukları tek şey Pelele’dir (dudaklarına taktıkları tahta plaklar), erkeklerin sakalı vardır, kadınların yoktur. Pelele olmadan bir kadın güzel sayılmaz.


Septum Piercing'i Tarihçesi
Burun orta kısmı olan septuma yapılan piercing uygulamaları özellikle ilkel kabilelerde, kulak piercingler’inden sonra en yaygın uygualanan tipidir. Özellikle Java, Yeni Gine ve Solomon Adaları’ndaki yerlilerde yaygın bir uygulamaydı. Bu yerliler savaşçı kabilelerdi ve septum piercing’inin yüzlerine korkunç bir ifade vermek için yaptıkları düşünülüyordu. Piercing için kuş tüyü, kemik y a da tahta parçalarını kullanıyorlardı. Aztekler, Mayalar ve İnkalar’da septum piercing’ini yaygın olarak uyguluyorlardı ama genellikle saf altından halkalar kullanıyorlardı. Günümüzde septum piercing’ini halen uygulayan az sayıda kültür vardır; Örneğin Panama’da yerleşik Cuna Hindular’ı halen saf altından halkalar ile septum piercing’i uygulamaktadırlar. Kuzey Amerika’da Washington civarında yaşamış olan Nez Perc adlı Kızılderili kabilesinde de yaygın olarak septum piercing’i yapılmaktaydı. Nez Perc ismi Fransızca septum piercing’i anlamına geliyordu ve bu isim Farnsız kürk avcıları tarfından konmuştu

Göbek Piercing'i Tarihçesi
Göbek piercing’i hiçbir zaman ilkel kabilelerin uygulaması olmadı. Aksine modern çağımızın bir icadı olarak günümüzde yaygın olarak yapılageldi. Göbek piercingi genelde bayanlar tarafından yapılmakta ve kesinlikle cinsel çağrışımlar yapmaktadır. Bunun sebebi kadın ve erkek göbek yapılarının farklılığında yatıyor olabilir. Göbek, bayanlar için her zaman cinsel çağrışımlar yapan ve dekolte kabul edilen bir bölge olmuştur. Moda dünyasına yön veren modacılar, her yıl bayan vücudunun belli bölgelerini açıkta bırakarak, o bölgeleri o yılın dekoltesi ilan eder. Bu bölge bazen mini etekler sayesinde bacaklar olur, bazen de düşük belli pantolonlar ve kısa t-shirt’ler sayesinde göbek olur. Bu yüzden günümüzde özellikle göbeğin açıkta bırakıldığı dönemlerde göbek piercing’i oldukça ilgi çekmiştir. Günümüzde bu uygulama, Christy Turlington, Madonna, Naomi Campbell, Cher ve Janet Jackson öncülüğünde gençlerden ilgi görmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://rockindark.yetkin-forum.com
 
Bölgelere Göre Piercing Tarihçesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Piercing...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Serbest Bölge :: Konu dışı-
Buraya geçin: