Asıl adı cemalettin seber'dir. 1931 yılında erzincan'da doğmuş, 9 ocak 1990 tarihinde istanbul'da ölmüştür...ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi maliye ve iktisat bölümü'nü bitirmiştir...maliye bakanlığı'nda müfettişlik, darphane müdürü, kültür bakanlığı'nda yayın kurulu danışma üyeliği, orta doğu iktisat bankası yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur...yayınevlerinde danışmanlık, ansiklopedilerde redaktörlük, çevirmenlik yapmıştır...
...papirüs dergisini üç kez çeşitli aralıklarla çıkardı...pazar postası, yeditepe, oluşum, türkiye yazıları, politika, yeni ulus, aydınlık, saçak, yazko somut, 2000'e doğru gibi yayın organlarında şiir ve yazılarını yayımladı...
...ikinci yeni şiirinin en önemli isimlerindendir...geleneğe karşı olmasına rağmen geleneği şiirinde en güzel kullanan şairlerden birisiydi...kendine özgü söyleyiş birçimi ve şaşırtıcı buluşlarıyla, zengin birikimi ile, duyarlı, çarpıcı,yoğun, diri imgeleriyle ikinci yeni şiirinin en başarılı örneklerini vermiştir. "Ekşi sözlükten alıntıdır ki oradaki arkadaş da kitaplarının iç kapağından alıntı yapmıştır."
Ayrıca bir iddiada soyadındaki y lerden birini kaybetmiştir. Sadece şair değildir benim için.
Mazhar Alanson şiirlerinden alıntı yaparak şarkılarını sunmuştur bize.
misal: "Aslan Heykelleri"
"Ben bütün hüzünleri denemişim kendimde
Bir bir denemişim bütün kelimeleri
Yeni sözler buldum bir nice seni görmeyeli"